Ayurvedische massage

 

Ayurvedische massage kan zowel worden ingezet tijdens de zwangerschap, na de bevalling en als babymassage.
In de zwangerschap kan massage een extra ondersteuning geven bij het zwaarder worden van het lichaam en de belasting die dat geeft. Na de bevalling kan het helpen bij het reinigen van het lichaam en herstel van de kraamvrouw.

meer over Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

 

Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen en kan ook worden ingezet tijdens de zwangerschap, na de bevalling en als babymassage.
In de zwangerschap kan massage een extra ondersteuning geven bij het zwaarder worden van het lichaam en de belasting die dat geeft. Na de bevalling kan het helpen bij het reinigen van het lichaam en het herstel van de kraamvrouw.

meer over ayurvedische massage

Ayurveda & India

Het woord Ayurveda is een samenvoeging van 2 woorden uit het Sanskriet. “Ayu” betekent “leven” en “Veda” “kennis”, dus “kennis van het leven” of ook wel “juist leven”. Het is gebaseerd op Vedische geschriften die teruggaan tot 3000 voor Christus. De principes zijn universeel en voor iedereen die een gelukkig, gezond en inspirerend leven wil nastreven.

In de Indiase traditie hoort massage bij de dagelijkse verzorging en masseren ouders hun kinderen en elkaar. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van het gezinsleven. Hierdoor wordt de onderlinge band versterkt en het werkt preventief op de gezondheid.

Massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfatisch systeem. Het versterkt het immuunsysteem, helpt bij de afvoer van afvalstoffen en versterkt de spieren en gewrichten. Door dagelijkse massage wordt het lichaam gereinigd en verstevigd, wat de gezondheid bevordert en een verjongende werking heeft. Daarbij geeft het vreugde en ontspanning.

De massage wordt meestal uitgevoerd met een warme, natuurlijke olie, waaraan dikwijls kruiden zijn toegevoegd voor een specifieke werking.

Massage wordt in deze cultuur gezien als van essentieel belang gedurende alle fasen in het leven en niet als een zeldzame luxe, zoals het in het Westen veel wordt gebruikt, of bij behandeling van klachten. Ayurvedische massage is bedoeld voor het algeheel welbevinden en als preventie om ziekten en klachten te voorkomen. Niet om ze te behandelen. De massage is ook vooral stimulerend en niet per definitie ontspannend of rustgevend.

Je kunt de massage beter niet ontvangen als je ziek bent, koorts hebt, pas geopereerd bent of een andere intensieve behandeling hebt ondergaan zoals chemotherapie. Tijdens de eerste 3 dagen van de menstruatie is voor vrouwen massage ook niet aanbevolen.

Bron: Ayurvedische massage van                                                                                               Harish Johari

 

Bij ons in het westen

In de Westerse wereld leven we in moderne steden, in luxe woningen en hoeven we nog maar weinig lichamelijk werk te verrichten. Daarbij raakt de lucht en het leefmilieu steeds meer vervuild door industrie, uitlaatgassen en elektrosmog van alle elektronische apparatuur. De combinatie van weinig lichaamsbeweging met gebrek aan frisse lucht, natuurlijke voeding en zonlicht, brengt ons lichaam uit evenwicht. Voortdurende zorg en spanningen vergroten de opeenhoping van gifstoffen in het lichaam. De beste en meest natuurlijke manier om ons van al deze belastende stoffen te ontdoen (naast goede voeding, voldoende lichaamsbeweging en regelmatig vertoeven in gezonde buitenlucht) is massage.

Een Ayurvedische lichaamsmassage is een volledige lichaamsmassage en duurt in de regel 1 tot 1,5 uur. Ook een deelmassage is al heel heilzaam. Zo kan alleen een voetmassage voor het naar bed gaan een goede diepe slaap bevorderen en een hoofdmassage stress doen verminderen. Toch is een gehele lichaamsmassage het meest effectief voor een gevoel van algeheel welbevinden.

Zwangerschapsmassage

In de eerste maanden van de zwangerschap kan de zwangere meestal gewoon doorgaan met de activiteiten en sport zoals ze gewend was. Dit is bevorderlijk om fit en sterk te blijven en geeft ook mentale stabiliteit. Zo is yoga een zeer goede manier om in beweging te blijven en het lichaam gezond en flexibel te houden. In de zwangerschap kan massage een extra ondersteuning geven bij het zwaarder worden van het lichaam en de belasting die dat geeft. De massage wordt in de zwangerschap gedeeltelijk in zijligging uitgevoerd. Er wordt speciaal aandacht besteed aan het bekken, de onderrug, de benen, voeten, wervelkolom, schouders, borst, nek, armen en hoofd.

De massage wordt meestal uitgevoerd met een warme, natuurlijke olie, waaraan dikwijls kruiden zijn toegevoegd voor een specifieke werking.

Contra-indicaties voor een massage zijn:
-koorts
-infectie
-ziekte
-oedeem of spataderen (dat lichaamsdeel)
-open wond of na operatie (operatiegebied)
-ernstige obstipatie
-acute reuma 

Praktische info ayurvedische massage

Ayurvedische massage:
Een Ayurvedische lichaamsmassage is een volledige lichaamsmassage en duurt in de regel 1 tot 1,5 uur. Een deelmassage is ook mogelijk. De massage wordt traditioneel op een matras op de grond uitgevoerd, deels op de buik, rug ( in de zwangerschap op de zij) en deels zittend. Het is aan te bevelen een grote badhanddoek mee te nemen. Houdt er met kleding rekening mee dat de huid olie-achtig wordt.

 

Je kunt een massage boeken door een mail te sturen naar Suryandrayoga@gmail.com of mij te bellen of te appen op 06-16031942.

Adres “Bij de Lichtplaats”:

Vlielandstraat 2
1506 ML Zaandam

Zwangerschapsmassages (vanwege zwangeren massagetafel) Adres “Yurtlife”

Cornelis van Uitgeeststraat 2B
1508 EH Zaandam

 

Ayurvedische massage:

Massage 1 uur € 60,00 (NB. ook geschikt voor tijdens de zwangerschap).

Massage 1 uur 15 min. €75,00.

Deelmassage 30 min. € 35,00

Te boeken in overleg. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Suryandrayoga@gmail.com of telefonisch op 06-16031942

 

Houdt er rekening mee dat je olie-achtig wordt door de massage, dus trek kleding aan waarbij dit niet erg is. Neem een grote banddoek mee.

Opgeven kan via de mail: Suyandrayoga@gmail.com of telefonisch 06 16031942.

 

Recensies

Ik heb zowel de zwangerschaps yoga als de babymassage gedaan bij suryandrayoga.

De zwangerschaps yoga ben ik erg laat mee begonnen en omdat het einde van mijn zwangerschap erg zwaar was heb ik maar 4 lessen gedaan wat ik erg jammer vond want het waren erg fijne lessen. Carina is erg rust gevend, we kregen goede ademhalingsoefeningen, leerden goed te ontspannen en gingen daardoor helemaal ontspannen de deur uit!

De babymassage was ook erg leuk! Het is een hele leuke manier om met je kindje bezig te zijn en ze vinden het nog fijn ook! Eerst lieten we de kindje rustig wennen aan de aanrakingen doormiddel van een deegballetje en daarna de massage met je handen. Mijn dochtertje vond het erg lekker en sliep daarna als een roosje! Ik ga dit zeker regelmatig bij haar doen!

Melanie

Contact

Wil je je aanmelden voor de yoga, de zwangerschapscursus, aryuvedische massage of heb je een vraag. Stuur een mail naar suryandrayoga@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Telefonisch mag ook op 06-16031942.

Vermeld bij interesse in zwangerschapsyoga graag of je in (omgeving van) Heerhugowaard of Zaandam woont en het is erg praktisch als je ook je telefoonnummer achterlaat. Dan kan ik je sneller contacten. Mails kunnen soms in de spam belanden, dus kijk die ook regelmatig na!

Ik hoor graag van je!

Hartelijke groet, Carina Jagt.

 

6 + 4 =