Babymassage

Bij babymassage krijgt het kind meer lichaamsbesef: het is rustgevend en ontspannend. Het bevordert de basisveiligheid en gevoel van vertrouwen.

meer over Babymassage

Babymassage

Bij babymassage krijgt het kind meer lichaamsbesef: het is rustgevend en ontspannend. Het bevordert de basisveiligheid en gevoel van vertrouwen.

meer over babymassage

Babymassage

De eerste weken na de geboorte wordt de babymassage traditioneel gedaan met een deegballetje. Het deegballetje wordt gemaakt van fijngemalen volkoren tarwemeel met water en een scheutje amandelolie. Daar wordt een zacht balletje van gekneed ongeveer zo groot als een kleine citroen. Daarmee wordt met lichte druk over het lichaampje van de baby gerold. Tijdens de massage wordt het balletje steeds weer in de amandelolie gedoopt, zodat de huid van de baby deze op kan nemen en zacht en soepel wordt. Het rollen met het deegballetje stimuleert de bloedsomloop, de afvoer van afvalstoffen en de stofwisseling van het kind. Het versterkt tevens het immuunsysteem. Als de baby 1 of 2 maanden oud is kan met de handen worden gemasseerd. Door de massage krijgt het kind meer lichaamsbesef, het is rustgevend en ontspannend. Het bevordert de basisveiligheid en gevoel van vertrouwen. Het brengt ook verlichting bij krampjes en stimuleert de natuurlijke stoelgang. Ouder en kind beleven samen veel plezier aan de massage en het verstevigt de band. De kinderen willen vaak nog tot op hoge leeftijd gemasseerd worden!

Net als bij volwassenen moet niet gemasseerd worden als het kind ziek is, koorts heeft, de eerste 24 uur na een vaccinatie en niet net na het eten.

Praktische info babymassage

Babymassage:
De cursus babymassage bestaat uit 4 lessen van 1,5 uur.
Aanmelden kan door mij te mailen op Suryandrayoga@gmail.com of te bellen of appen op 0616031942. 

De lessen babymassage worden in huiselijke kring bij de deelnemers thuis gegeven. Dit is voor de kleintjes het meest vertrouwd en veilig. In principe kan bij 4 deelnemers elke les bij iemand thuis gegeven worden. De massage wordt traditioneel op de grond, op een aankleedkussen, gegeven. Het is prettig als het lekker warm is en dat er ruimte op de grond is om met 4-5 personen en de baby’s met aankleedkussen te zitten. 

Bij voorkeur zijn de groepen niet groter dan 4-5 personen met hun baby’s.

 

 

Babymassage: 
Cursus van 4 lessen €95,00 inclusief mapje met handleiding. Voor olie en deegballetje wordt gezorgd.

Het cursusgeld graag vooraf overmaken op reknr NL48TRIO0379734095 tnv C. Jagt/ Suryandrayoga.

 

Neem een aankleedkussen en een omslagdoek mee en een paar hydrofieldoeken, verschoning voor de kleine en wat reservekleertjes. Zorg ook dat je zelf gemakkelijke kleren aan hebt om op de grond te kunnen zitten. Het is ook fijn voeding bij je te hebben voor eventueel na de massage. 

Recensies

Ik heb zowel de zwangerschaps yoga als de babymassage gedaan bij suryandrayoga.

De zwangerschaps yoga ben ik erg laat mee begonnen en omdat het einde van mijn zwangerschap erg zwaar was heb ik maar 4 lessen gedaan wat ik erg jammer vond want het waren erg fijne lessen. Carina is erg rust gevend, we kregen goede ademhalingsoefeningen, leerden goed te ontspannen en gingen daardoor helemaal ontspannen de deur uit!

De babymassage was ook erg leuk! Het is een hele leuke manier om met je kindje bezig te zijn en ze vinden het nog fijn ook! Eerst lieten we de kindje rustig wennen aan de aanrakingen doormiddel van een deegballetje en daarna de massage met je handen. Mijn dochtertje vond het erg lekker en sliep daarna als een roosje! Ik ga dit zeker regelmatig bij haar doen!

Melanie

Contact

Wil je je aanmelden voor de babymassage, yoga, de zwangerschapscursus of heb je een vraag. Stuur een mail naar suryandrayoga@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Telefonisch mag ook op 06-16031942.

Vermeld bij interesse in zwangerschapsyoga graag of je in (omgeving van) Heerhugowaard of Zaandam woont en het is erg praktisch als je ook je telefoonnummer achterlaat. Dan kan ik je sneller contacten. Mails kunnen soms in de spam belanden, dus kijk die ook regelmatig na!

Ik hoor graag van je!

Hartelijke groet, Carina Jagt.

 

8 + 9 =