Hatha Yoga

 

Yoga betekent letterlijk “juk”, vereniging of één maken. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen om daarmee volledige éénwording te bereiken.

meer over Hatha Yoga

Hatha Yoga

 

Yoga betekent letterlijk “juk”, vereniging of één maken. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen om daarmee volledige éénwording te bereiken.

meer over hatha yoga

Hatha Yoga

Er worden momenteel veel verschillende vormen van yoga aangeboden met ieder specifieke eigenschappen. Maar eigenlijk zijn de meeste vormen van yoga afgeleid van de oorspronkelijke en fysieke vorm namelijk Hatha-yoga.

Van oudsher komt yoga uit India en is al duizenden jaren oud. De eerste geschriften erover komen van Patanjali uit de 2de eeuw voor Christus. Hij stelde “yoga is het stilleggen van de wervelingen van het denken”. 

 

Patanjali beschreef het 8-voudige pad van yoga dat uiteindelijk tot éénwording en bevrijding leidt.

Die 8 stappen bestaan uit:

Yama’s (zuiver gedrag) zoals geweldloosheid, waarheidslievendheid, niet stelen, kuisheid en niet begeren.

Niyama’s (discipline) zoals reinheid, tevredenheid, zelfdiscipline, zelfstudie en overgave aan het allerhoogste.

Asana’s (lichaamsbeheersing), de fysieke lichaamshoudingen en beoefening

Pranayama (beheersing van de adem), dit gaat niet alleen over de lucht die je ademt maar ook over energie.

Pratyahara ( het terugtrekken van de zintuigen), je niet meer laten (af)leiden door je zintuigen.

Dharana (concentratie), volledige focus op 1 punt.

Dhyana (meditatie), bewustzijnservaring voorbij het denken.

Samadhi (verlichting of éénwording). Totale onthechting en gelukzaligheid. 

Hatha Yoga

In mijn lessen zal de nadruk liggen op het beoefenen van Asana’s met bewust gebruik van de adem en concentratie. In een relaxte sfeer worden de yogahoudingen geoefend en soms enige tijd aangehouden om onszelf te onderzoeken en te ontmoeten.

Er is geen ervaring of souplesse vereist. Iedereen kan yoga beoefenen. Daarbij staat voorop dat het gaat om te aanvaarden hoe jij op dat moment bent en je beperkingen te accepteren zonder jezelf geweld aan te doen (Yama!). Door de adem en concentratie ga je meer je lichaam voelen en leren ontspannen. Hierdoor zul je merken dat je lichaam soepeler wordt en je geest kalmer.

Je leert steeds meer in de houding de stilte in jezelf ervaren. Je komt zowel lichamelijk als geestelijk meer in balans. En dat werkt door in alles wat je doet. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning om het effect van de oefeningen te laten doorwerken. Een yogales is niet compleet zonder een eindontspanning!

Ik hoop je binnenkort bij mijn yogalessen te mogen begroeten.

Praktische info Hatha Yoga

Hatha Yoga: 

maandag: 10:00-11:15 uur

donderdag: 18.00-19.30 uur 

Adres locatie:

Nieuw:

Vanaf juli 2024 in het gebouw “De Doofpot” van het Apostolisch Genootschap, 

Oostzijde 82
1502BJ Zaandam

 

Nieuwe prijzen per 1- 1- 2024

Eenmalige proefles €10,00

Losse les € 15,00

10-rittenkaart € 125,00 in 3 maanden te gebruiken

Abonnement voor 1 maand € 50,00

Abonnement voor 3 maanden is € 130,00

Abonnement voor een half jaar € 240,00

Abonnement voor een jaar € 450,00 

Privélessen € 65,00 per uur per persoon, € 80,00 per uur voor 2 personen. 

 

Aanmelden kan via de onderstaande button, via de mail Suryandrayoga@gmail.com of telefonisch op 06 16031942. Appen mag ook.

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

NB. Er vindt geen restitutie plaats van lesgeld tenzij in overleg in bijzondere omstandigheden . 

 

Draag bij voorkeur loszittende gemakkelijke kleding en neem een grote badhanddoek mee. Matten, kussens en dekens zijn aanwezig. Het is aan te bevelen 2 uur voor de les geen grote maaltijd te eten. 

Aanmelden kan via de onderstaande button, de mail: Suryandrayoga@gmail.com of telefonisch op tel 06 16031942, appen mag ook!

Recensies

Ik heb zowel de zwangerschaps yoga als de babymassage gedaan bij suryandrayoga.

De zwangerschaps yoga ben ik erg laat mee begonnen en omdat het einde van mijn zwangerschap erg zwaar was heb ik maar 4 lessen gedaan wat ik erg jammer vond want het waren erg fijne lessen. Carina is erg rust gevend, we kregen goede ademhalingsoefeningen, leerden goed te ontspannen en gingen daardoor helemaal ontspannen de deur uit!

De babymassage was ook erg leuk! Het is een hele leuke manier om met je kindje bezig te zijn en ze vinden het nog fijn ook! Eerst lieten we de kindje rustig wennen aan de aanrakingen doormiddel van een deegballetje en daarna de massage met je handen. Mijn dochtertje vond het erg lekker en sliep daarna als een roosje! Ik ga dit zeker regelmatig bij haar doen!

Melanie

Contact

Wil je je aanmelden voor de yoga, de zwangerschapscursus of heb je een vraag. Stuur een mail naar suryandrayoga@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Telefonisch mag ook op 06-16031942.

Vermeld bij interesse in zwangerschapsyoga graag of je in (omgeving van) Heerhugowaard of Zaandam woont en het is erg praktisch als je ook je telefoonnummer achterlaat. Dan kan ik je sneller contacten. Mails kunnen soms in de spam belanden, dus kijk die ook regelmatig na!

Ik hoor graag van je!

Hartelijke groet, Carina Jagt.

 

3 + 4 =