Zwangerschapyoga

 

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder om heel bewust met haar zwangerschap bezig te zijn en geeft een gerichte voorbereiding op de bevalling met behulp van yoga-oefeningen, gericht op: ontspanning, concentratie en kracht.

 

Lees meerpraktische info

Zwangerschapsyoga

 

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder om heel bewust met haar zwangerschap bezig te zijn en geeft een gerichte voorbereiding op de bevalling met behulp van yoga-oefeningen, gericht op: ontspanning, concentratie en kracht.

 

Lees meerpraktische info

Ben je benieuwd naar mijn manier van lesgeven of wil je thuis met yoga aan de slag, bekijk dan hier een gratis online zwangerschapsyogales

Bewust beleven

Een zwangerschap en de geboorte van een kind zijn een van de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Je maakt een transitie door van vrouw naar moeder. Een gebeurtenis die je voor altijd zal veranderen. Een proces dat maakt dat je anders in het leven zult staan.

Het bewust beleven van de zwangerschap staat bij de cursus centraal. Het is niet alleen het toewerken naar de bevalling, maar het juist ook heel bewust beleven van wat er allemaal in je lichaam gebeurt in de zwangerschap, welke veranderingen je beleeft en het bewust contact maken met het kindje in je buik.

Daarnaast geef ik vanuit mijn kennis en ervaring als verloskundige veel betrouwbare informatie en adviezen die je helpen je gedegen voor te bereiden op alles wat er op je pad komt.

Bij de lessen gebruik ik de thema’s: ontspanning, concentratie en kracht. Elk thema staat een maand lang centraal en de oefeningen zullen vooral het karakter hebben dat bij dat thema past. Er komt in die maand ook informatie aan bod dat bij dat thema past, zowel informatie over de zwangerschap als over de bevalling. 

In contact met jezelf

Met yogaoefeningen en gebruik van de adem ga je meer contact maken met je lichaam en met jezelf.  Je gaat aspecten van jezelf beter leren kennen en daardoor bewuster met situaties om. Je maakt contact met een diep vertrouwen dat in jezelf schuilgaat en waar we ons doorgaans niet zo bewust van zijn. Je zult ontdekken dat je een nieuw soort bewustzijn ontwikkelt. Dat er een kennis in je wakker geroepen wordt die er altijd al was. De zwangerschap nodigt uit meer naar binnen te gaan en in contact te komen met je basis, je ware natuur. Daartoe nodig ik je van harte uit.

Elke laatste les van een thema nodig ik ook de partners uit om vertrouwd te raken met oefeningen, de veranderingen die plaatsvinden en wat zij kunnen doen om je te steunen. Ook leren ze hoe zij een waardevolle aanvulling kunnen zijn bij de bevalling. Jullie gaan oefeningen en houdingen leren die je samen uit kunt voeren en ook massage krijgt de nodige aandacht.

Ook als je geen partner hebt, adviseer ik je om iemand ( je moeder of een vriendin) mee te nemen waarbij je je vertrouwd voelt en die je eventueel ook bij de bevalling kan ondersteunen. Bevallen vraagt veel van je en het is fijn als je in dat proces ondersteund kunt worden door een vertrouwd persoon.

Ik heb zowel de zwangerschaps yoga als de babymassage gedaan bij suryandrayoga.

De zwangerschaps yoga ben ik erg laat mee begonnen en omdat het einde van mijn zwangerschap erg zwaar was heb ik maar 4 lessen gedaan wat ik erg jammer vond want het waren erg fijne lessen. Carina is erg rust gevend, we kregen goede ademhalingsoefeningen, leerden goed te ontspannen en gingen daardoor helemaal ontspannen de deur uit!

De babymassage was ook erg leuk! Het is een hele leuke manier om met je kindje bezig te zijn en ze vinden het nog fijn ook! Eerst lieten we de kindje rustig wennen aan de aanrakingen doormiddel van een deegballetje en daarna de massage met je handen. Mijn dochtertje vond het erg lekker en sliep daarna als een roosje! Ik ga dit zeker regelmatig bij haar doen!

Melanie

Tijdens onze (mijn zusje Femke en ik) eerste zwangerschap hebben we de zwangerschapsyoga van Carina gevolgd. Hier had ik zowel tijdens de zwangerschap, de bevalling als in de kraamperiode veel profijt van. Carina geeft tijdens de cursus heldere informatie geven over een bevalling wegens haar achtergrond als verloskundige. Ook eventuele vragen of angsten worden besproken. Ze geeft je het gevoel dat je je lichaam kunt vertrouwen dat het doet wat het moet doen. Maar legt ook uit dat het soms anders loopt en hoe je met die verandering om kunt gaan. Meedoen kan op elk niveau, ook wanneer je nog nooit yoga hebt gedaan. Door de ontspanningsoefeningen kwam ik altijd heel relaxt thuis. En door de yoga oefeningen bleef ik flexibel en heb ik weinig kwaaltjes gehad in de zwangerschap. Tijdens de bevalling vond iedereen mij heel rustig overkomen doordat ik de weeen goed op kon vangen met de technieken die ik had geleerd. Ook mijn man kon mij goed helpen omdat hij wist hoe hij mij kon ondersteunen. Ik heb na 2 keer yoga mijn zus ook meegenomen. Ook zij heeft er veel steun aan gehad.

Heldere voorlichting, vertrouwen en rust in je lichaam, connectie met je baby.

Nienke Witsen

Ik heb zwangerschapsyoga gevolgd bij Carina. Ik vond het heel fijn om dit wekelijks te doen. Ik vond het heel ontspannend en daarnaast leerde ik ook meer over de zwangerschap en de bevalling. Ik vond het echt een meerwaarde dat Carina een ervaren verloskundige is. Je krijgt vertrouwen in je lichaam en de bevalling. Je leert verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen die goed van pas komen. Dit was voor mij een fijne manier om te ontspannen en tegelijkertijd voor te bereiden op de bevalling. Ik kan het zeker aanraden!

Femke

Thema´s bij zwangerschapsyoga

Ontspanning

Door gebruik te maken van de adem krijg je toegang tot gebieden in je lichaam die je bewust leert ontspannen. Dit is een belangrijk hulpmiddel om tijdens de ontsluitingsfase van de bevalling de weeën te kunnen opvangen. Vooral de buikadem geeft rust en diepe ontspanning. Het brengt je bij een diepere laag in jezelf, een innerlijke bron van kracht en vertrouwen.

Concentratie

Het bewust bundelen van je aandacht helpt je los te laten wat je niet nodig hebt en je volledig te focussen op je adem en je over te geven aan de weeën.  Je kunt helemaal in het proces van de bevalling gaan waardoor de bevalling ongehinderd doorgang kan vinden. Hoe meer je je kunt overgeven aan het innerlijke proces, hoe meer je bij een oerinstinct komt, een soort dierlijk bewustzijn. Je weet intuïtief wat je moet doen en wat je nodig hebt. 

Kracht

Door diepe ontspanning en concentratie kun je je energie en kracht optimaal inzetten en richten bij de persfase van de bevalling. We gaan technieken leren die de natuurlijke persbeweging van het lichaam volgen zonder je uit te putten of onnodige spanning vast te houden. Je leert een juiste balans tussen ontspanning, concentratie en kracht te gebruiken waarbij alle oefeningen die je geleerd hebt hun vruchten afwerpen.

Volledig zijn in het moment en aanvaarden wat is..

Praktische informatie

De zwangerschapscursus is een doorlopende cursus waarin de 3 thema’s een geheel vormen. De thema’s volgen elkaar op en lopen in elkaar over, maar hoeven niet in een bepaalde volgorde gevolgd te worden. Het één is niet belangrijker dan het andere. Alle 3 de thema’s zijn essentieel en vormen elk 4 weken lang de basis voor de yogaoefeningen, ademtechnieken en informatie over bepaalde fasen van de bevalling. Elk thema wordt afgesloten met een partnerles. Je kunt op elk punt in de cursus beginnen. Ervaring met yoga is niet nodig. Door de thema’s meerdere malen te doorlopen raak je vertrouwd met de oefeningen en ga je meer verdieping ervaren. Je maakt het je eigen, dat geeft rust en vertrouwen. Het is daarom prettig om op tijd met de zwangerschapsyoga te beginnen, bij voorkeur rond 14 weken zwangerschap. Als je later instroomt is het in ieder geval raadzaam alle 3 de thema’s te volgen (3 maanden).

Adres Zaandam: 

“De Doofpot”, gebouw van het Apostolisch Genootschap

Oostzijde 82
1502BJ Zaandam

Adres Heerhugowaard:

Ontmoetingscentrum “De Brink”
Middenweg 168
1702 HE Heerhugowaard

 

Woensdagavond 19.30 – 20.45 uur In Heerhugowaard, ontmoetingscentrum “De Brink” Middenweg 168, Heerhugowaard.

 Donderdagavond 19.30 – 20.45 uur in Zaandam, “De Doofpot”, Oostzijde 82, Zaandam.

 

Aanmelden kan per email: Suryandrayoga@gmail.com of telefonisch 0616031942.
Vermeld bij je aanmelding of je geïnteresseerd bent in de yoga in Heerhugowaard of Zaandam en vermeld ook graag je telefoonnummer zodat ik je eenvoudig kan bereiken. Mails kunnen in de spam raken, dus kijk die ook regelmatig na!

 

Proefles € 15,00 (eenmalig)

Daarna zijn de  kosten €17,50 per les bij een maandabonnement. Je betaalt  € 70,00 per maand, iedere maand vooruit. Hiervoor stuur ik aan het begin van de maand een tikkie.

Het is voor het effect van de yoga en de continuïteit raadzaam een volledige cursus van 12 weken te volgen (alle 3 de thema’s komen dan aan bod) of langer (van 14 weken tot aan de bevalling).

Kosten voor een serie van 12 lessen € 190,00 ( € 20,00 korting).

Elke laatste les van een thema is er een partnerles, daarvoor betalen de partners € 10,00 per les.

Vraag bij je (aanvullende) verzekering na of de kosten voor de cursus (gedeeltelijk) vergoed worden. Dan maak ik een factuur op die je kunt indienen. Het verschuldigde bedrag kan worden overgemaakt op IBAN NL48TRIO0379734095 tnv Carina Jagt/Suryandrayoga met vermelding van je naam en factuurnummer. Dit kan inclusief of zonder de € 30,00 voor partners voor de partnerles. 

Als je na een cursus van 3 maanden verder gaat met de zwangerschapsyogalessen, betaal je € 15,00 per les (€ 60,00 per maand). In de laatste maand mag je per les betalen omdat vaak onzeker is wanneer je gaat bevallen of om andere reden niet meer kunt komen.

 

NB. Er vind in principe geen restitutie plaats van het lesgeld, tenzij in onderling overleg anders besloten (bij bijzondere omstandigheden).

 

De cursus kan al vanaf 14 weken zwangerschap gestart worden en tot aan de bevalling doorlopen. Door de verschillende thema’s is het raadzaam minimaal 3 maanden de lessen te volgen en het liefst nog langer. Door de cursus langer te volgen maak je je de oefeningen meer eigen en krijg je meer verdieping en daardoor meer resultaat.

Draag het liefst losse, soepele kleding en neem een groot badlaken mee, matten kussentjes en dekens zijn aanwezig.


… de essentie van leven

Contact

Wil je je aanmelden voor de yoga, de zwangerschapscursus of heb je een vraag. Stuur een mail naar suryandrayoga@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Telefonisch mag ook op 06-16031942

Vermeld bij interesse in zwangerschapsyoga graag of je in (omgeving van) Heerhugowaard of Zaandam woont en het is erg praktisch als je ook je telefoonnummer achterlaat. Dan kan ik je sneller contacten. Mails kunnen soms in de spam belanden, dus kijk die ook regelmatig na!

Ik hoor graag van je!

Hartelijke groet, Carina Jagt.

 

9 + 7 =